Slobomir P Univerzitet podržao aktivnosti povodom proslave Dana škole u Maglaju

Dan-skole-Maglaj-Slobomir-P-Univerzitet

Slobomir P Univerzitet podržao aktivnosti povodom proslave Dana škole u Maglaju

Autor: FIT SPU

23.06.2014.

Slobomir P Univerzitet je 5. aprila 2014. godine, na poziv organizatora učestvovao u aktivnostima povodom proslave Dana Gimnazije „Edhem Mulabdić“ u Maglaju.

Gimnazija je po prvi put organizovala takmičenje iz oblasti informatike za učenike osnovnih škola pod nazivom „IT Challenge“. Pravo učešća su imali učenici svih osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, a cilj projekta je bio da se kod učenika probudi svijest o važnosti i značaju koji imaju informacione tehnologije.

Fakultet za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta je podržao ovu ideju, pa su predstavnici ovog Fakulteta pobjednicima, u konkurenciji od 105 učenika, uručili prigodne poklone.

Ovo je samo jedna u nizu od aktivnosti koja je realizovana u okviru uspješne saradnje koju Slobomir P Univerzitet ima sa Gimnazijom „Edhem Mulabdić“ iz Maglaja.

Kategorija: ,

Komentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>