BIBLIOTEKA

BIBLIOTEKA

Centralna univerzitetska biblioteka “Mira Pavlović” se profesionalno bavi prikupljanjem i nabavkom bibliotečke građe, odnosno knjiga i periodike iz oblasti iz kojih se izvodi nastava, stručnom obradom knjižne građe primjenom međunarodno-standardizovanih pravila i pružanjem usluga krajnjim korisnicima.

Studentima, profesorima, nenastavnom osoblju i drugim licima je na raspolaganju preko 14.000 bibliografskih jedinica među kojima mogu pronaći sve potrebne udžbenike, ali i veliki broj drugih popularnih i stručnih publikacija.

U okviru Biblioteke postoji i Legat pokojnog profesora Milijana Popovića, dugogodišnjeg dekana Pravnog fakulteta. Njegova porodica je poklonila cjelokupnu njegovu stručnu biblioteku sa oko 2.000 bibliotečkih jedinica, a koju čini veliki broj naslova, prije svega iz oblasti teorije države i prava, filozofije prava, ustavnog prava, ali i mnogih drugih oblasti, sadrži dosta rariteta i rijetkih naslova od kojih neki datiraju iz XIX vijeka.

Biblioteka radi u kampusima u Slobomiru i Doboju svakim radnim danom od 8h do 16h.

U biblioteci kao stalno zaposlena radi Svjetlana Krsmanović, diplomirani bibliotekar i komparativista, rukovodilac biblioteke.

Kancelarija: 101

Telefon: 055 231 175 i 053 209 620

E-mail adresa:library@spu.ba

Podijeli:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail